Tekst en beeld

Bewoners van Hakfort & Huigenbos kunnen in overleg met de redactie tekst en beeld leveren voor deze website.

Translate - Traducir

nlarenfrdehiiditplptestr

Melika Unal, werkzaam bij de regiopolitie Amsterdam-Amstelland, is wijkagent (buurtregiseur) voor Hakfort en Huigenbos, en Heestervald. Zij werkt bij het wijkteam Flierbosdreef.

Onze buurtregiseur is telefonisch bereiken via 0900-8844 of per email
Melika Unal

Als u dat prefereert kunt u uw vragen en informatie in een gesloten envelop gericht aan Melika Unalin de brievenbus van uw huismeester doen. Die brief wordt natuurlijk discreet behandeld. U ontvangt spoedig bericht over de vragen en informatie die u aangedragen heeft of over de actie die de politie naar aanleiding van uw melding of contact heeft ondernomen.

====================================================================

De Politie, Rochdale en de Bewonersvereniging Hakfort en Huigenbos hebben in 2010 samen aan een belangrijke brief gewerkt die nu nog altijd actuel is:

Betreft: Aanpak leefbaarheidsignalen

Geachte bewoner(s),

in de afgelopen maanden heeft er een leefbaarheidsonderzoek plaatsgevonden in uw flat, daarbij zijn een aantal leefbaarheidsignalen naar voren gekomen waar bewoners zich aan ergeren. De politie, Rochdale en de bewonersvereniging hebben de handen in elkaar geslagen en hebben een samenwerking op touw gezet om deze signalen aan te pakken. Maar dit kunnen wij natuurlijk niet alleen, wij hebben ook uw hulp nodig! In deze brief de uitleg wat u als bewoner kunt doen om deze signalen aan te pakken.

1) Fout parkeren
Parkeer uw auto alstublieft in een parkeervak of in de parkeergarage Hakfort. Parkeert u buiten de vakken, dan riskeert u de kans om een boete te krijgen van de politie. Dienst Parkeergebouwen gaat over de parkeergarage.

2) Afval
Zwervend afval rond de flats is een echt probleem. Zet u alstublieft uw grofvuil buiten tussen woensdagavond 20:00 uur en donderdagochtend 07:30 uur op de daarvoor bestemde plekken. Doet u dit niet, dan riskeert u een boete van de afdeling Handhaving van het Stadsdeel en/of Rochdale geeft u een waarschuwing die in uw huurdossier wordt bijgeschreven.

Neemt u alstublieft geen karretjes mee van Ikea, u pleegt namelijk dan een misdrijf. Ook blijven vele karretjes staan rondom de flats, wat voor een vervuild straatbeeld zorgt.

3) Illegale vuilstort
Soms komt het voor dat mensen van buitenaf vuil storten rondom de flats. Dit zorgt voor nog meer afval rondom de flats en soms is het zelfs gevaarlijk afval voor mens en dier. Ziet u iemand vuil storten, bijvoorbeeld uit een voertuig of ziet u vuil liggen, dan kunt u bellen met de volgende telefoonnummers:

09:00 – 16:00 uur Meldpunt Openbare Ruimte 14020 (alle meldingen)
16:00 – 22:30 uur Afdeling Handhaving van het Stadsdeel 14020 (alleen heterdaad)
22:30 – 09:00 uur Politie Amsterdam-Amstelland 0900-8844 (alleen heterdaad)

Noteert u bij heterdaad incidenten dan zoveel mogelijk informatie, denk aan een kenteken of signalement van de dader en geef dit door via de telefoon. Zo houden we samen de omgeving schoon en veilig.

4) Hennepplantages en drugsoverlast
Hennepplantages zijn brandgevaarlijk en kunnen wateroverlast veroorzaken. U als bewoner kan een hennepplantage het beste opmerken. Bij woningen met hennepplantages zijn alle gordijnen dicht of alle ramen zijn afgeplakt. Vaak kunt u dag en nacht ventilatoren horen zoemen. De ventilatoren blazen (vaak aan de balkonzijde) lucht naar buiten met de kenmerkende geur van hennep en er lopen mensen de woning in en uit die u niet kent.
Denkt u naast of vlakbij een hennepplantage te wonen, neem dan zo snel mogelijk contact op met de politie op het telefoonnummer 0900 8844 of spreek de buurtregisseur en/of huismeester aan.

Heeft u last van mensen die drugsoverlast veroorzaken, denkt u dan aan spuiten in de trapportiek of aan een woning die erg vaak wordt bezocht door ‘junkie-achtige’ mensen, neem dan contact op met de buurtregisseur.

5) Geluidsoverlast
In uw flat is vaak sprake van geluidsoverlast door bewoners. Wij zien graag dat u dit eerst probeert samen op te lossen met uw buren. Mocht dit niet lukken en is de geluidsoverlast nog bezig, dan kunt u de politie bellen. Bij niet-mechanische geluidsoverlast (bijv. schreeuwende of stampende mensen) kan de politie voor u bemiddelen.

De politie hanteert een driestappenplan bij mechanische geluidsoverlast (radio, tv, versterkers enz.). De veroorzaker krijgt, bij de eerste constatering door politie, een waarschuwing. Bij de tweede constatering door politie, binnen een jaar, wordt er een boete uitgeschreven. En bij de derde constatering door politie, binnen een jaar, wordt de apparatuur in beslag genomen.

Bij structurele geluidsoverlast kunt u contact opnemen met Rochdale, zij zullen een gesprek aangaan met de veroorzaker.

Een fijne leefbuurt kunnen we alleen samen bouwen! Bedankt voor uw medewerking en wij wensen u nog een fijne zomer toe.

Met vriendelijke groet,
Politiebureau Flierbosdreef, Rochdale en Bewonersvereniging Hakfort en Huigenbos

=========================================================================

STOP HENNEP THUISTEELT!

Hennepkwekerijen Vaak zijn Oorzaak van brand, lekkages, stonk en schimmels. Bel daarom de politie als u denkt DAT er een hennepkwekerij bij u in de buurt is.

U herkent een hennepkwekerij aan stonk, afgeplakte ramen en zoemende ventilatoren.

Wat doen we met uw melding?
- We checken elke melding
- Wij ontmantelen de kwekerij
- Kwekers Krijgen vrijheidsstraffen en boetes

Bel de politie: 0900-8844

Meld misdaad anoniem: 0800-7000