Tekst en beeld

Bewoners van Hakfort & Huigenbos kunnen in overleg met de redactie tekst en beeld leveren voor deze website.

Translate - Traducir

nlarenfrdehiiditplptestr

De A9/Gaasperdammerweg wordt verbreed en gaat in 2020 door een tunnel in Zuidoost. Op het tunneldak worden parkachtige gebieden aangelegd. De huidige fietspaden gaan straks over de A9 heen. In de afgelopen zomer zijn alle bomen en struiken naast de A9 gerooid. De eerste trillingen van machines die damwanden de grond injagen zijn al gevoeld.

Een animatiefilm geeft een goed beeld wat we uiteindelijk kunnen verwachten.
nos.nl/artikel/2059109-verbreding-van-a9-bij-bijlmer-officieel-van-start.html

Uitgebreide informatie staat op Bezoekerscentrum online van Rijkswaterstaat.

Klik voor o.a. de kaart met de wisselende fiets- en voetgangersverbindingen en voor detailinfo over de komende aanpassingen bij Hakfort en Huigenbos.

Huntumdreef indeling terrein 504

Om ruimte te maken voor de bouw van de tunnel, worden zowel de noordelijke als de zuidelijke af- en opritten verplaatst. Ook starten we met de bouw van de wisselbaan en bouwen we hier een hulpbrug voor autoverkeer. Deze vervangt de komende jaren het huidige viaduct over de A9. Rondom de kruising komt nog een aantal hulpbruggen. De meeste daarvan gebruiken we om het verkeer op de tijdelijke op- en afrit veilig te laten kruisen met bouwverkeer en het verkeer op de toekomstige wisselbaan.

Maandag 10 augustus start IXAS met de werkzaamheden bij de Gooiseweg. De eerste werkzaamheden zijn het kappen van bomen, het gedeeltelijk dempen van sloten en vijvers, de aanleg van bouwwegen en bouwterreinen, de bouw van hulpbruggen, het aanpassen van de kruising A9 - Gooiseweg en de bouw van de wisselbaan.

Huntumdreef krijgt twee hulpbruggen
Net als bij de Gooiseweg, starten we ook rondom de Huntumdreef op 10 augustus met de werkzaamheden. Bij de Huntumdreef komen twee hulpbruggen: één voor fietsers en voetgangers en één voor auto’s. Daarmee komt er bij de Huntumdreef een extra oversteekmogelijkheid voor fietsers en voetgangers. Dit is een alternatief voor het Abcouderpad, dat van 5 oktober tot eind 2021 dicht is.

Nellesteinpad en Bijlmerpleinpad tijdelijk dicht
Bij het Nellesteinpad en het Bijlmerpleinpad worden vanaf 10 augustus hulpbruggen gebouwd. Door deze hulpbruggen kunnen deze verbindingen tijdens de bouw van de tunnel open blijven. Tijdens de bouw van de hulpbruggen zijn deze verbindingen dicht. In de noord-zuid fiets- en voetgangersverbindingen veranderen de komende periode een aantal dingen.

Digitale voortgangsberichten in een nieuw jasje
Rijkswaterstaat en IXAS vinden het belangrijk de omgeving goed te informeren en te betrekken bij de werkzaamheden. Dit doen wij door diverse communicatiemiddelen in te zetten. Denk hierbij aan de bouwberichten, informatiebijeenkomsten en het online bezoekerscentrum. Alleen direct omwonenden ontvangen de bouwberichten in de brievenbus. Woont u niet direct langs het A9-tracé of wenst u het laatste nieuws van de werkzaamheden die IXAS aan en rondom de A9 verricht te ontvangen? Abonneer u op het digitale voortgangsbericht van IXAS. U ontvangt dan regelmatig dit soort voortgangsberichten in uw e-mailbox. Aanmelden kan door een e-mail te sturen met uw naam, adres en e-mailadres naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Kijk voor meer informatie op bezoekerscentrum.rijkswaterstaat.nl. Heeft u een vraag, klacht of melding? Bel dan met het gratis informatienummer van Rijkswaterstaat: 0800-8002 of e-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Aan deze publicatie kunnen geen rechten worden ontleend.